BP Rania

De la Wikipedia, enciclopedia liberă.
Salt la navigare Salt la căutare
RANIA
Rania la Festivalul Multicultural, Gyeonggi-do, septembrie 2011 01.jpg
RANIA la 1 septembrie 2011.
tara de origine Coreea de Sud Coreea de Sud
Tip K-pop
Perioada activității muzicale 2011 - 2020 (2011-2020)
Eticheta DR Music Entertainment
Site-ul oficial

RANIA ( 라니아 ? ) A fost un grup muzical sud-coreean , format la Seoul în 2011 sub numele de RANIA , pe care l-au folosit până pe 27 decembrie 2016.

Istorie

Înainte de debut

Debutul Rania a fost stabilit inițial pentru 2010, ca un grup format din șase membri [1] . Cu toate acestea, T-ae, Riko și Saem au fost aleși pentru a juca alături de fostul membru 2PM , Jay Park, în filmul Hype Nation [2] [3] . Prin urmare, DR Music a fost nevoit să amâne debutul grupului.

2011-2012: Debut, mascaradă și stil

Le Rania în septembrie 2011. Din stânga: Di, Riko, Xia (în spatele lui Riko), Saem, T-ae, Joy și Jooyi.

Rania debutează în aprilie 2011 [4] cu șapte membri: Riko, Saem, Xia, Jooyi, Di, Joy și T-ae. A fost prevăzută și a opta componentă, Yijo, care însă nu a fost inclusă [5] [6] . Single-ul lor de debut, „Dr. Feel Good”, a fost compus și produs de Teddy Riley , care a oferit inițial piesa lui Lady Gaga [7] . La primul pasaj de televiziune al videoclipului muzical, a apărut o controversă pe măsură ce unii telespectatori au găsit imaginea grupului prea provocatoare [8] , prin urmare, Rania a fost forțată să schimbe coregrafia și să facă mici modificări ale hainelor [9] [10] . Deși a fost planificat un debut paralel de la început în Statele Unite [7] , nu s-au făcut progrese în acest sens [11] și, într-adevăr, colaborarea cu Riley a fost încheiată în mai [12] [13] . Grupul s-a întors în iunie cu al doilea single "Masquerade", compus și produs de Riley înainte de despărțirea dintre el și DR Music și destinat inițial pentru Lady Gaga [7] [14] . „Dr. Feel Good” și „Masquerade” sunt ambele extrase din primul EP al lui Teddy Riley, The First Expansion In Asia .

Pe 16 noiembrie, grupul a lansat al doilea EP, Time To Rock Da Show [15] [16] . Videoclipul piesei de titlu „Pop Pop Pop” a fost lansat patru zile mai târziu [17] . Joy nu a participat la promovarea albumului pentru a fi alături de familia ei, afectată de inundația care a avut loc în Thailanda în aceeași perioadă [18] [19] , iar ulterior a părăsit Rania.

La 30 mai 2012, grupul a prezentat piesa „Killer” la Dream Music Concert, în timp ce pe 16 septembrie au lansat single-ul „Style”, cu un videoclip muzical lansat online pe 20 din aceeași lună [20] . Datorită angajamentelor luate pentru un alt proiect, Jooyi nu a participat la înregistrare, ci a rămas în grup.

2013-2015: Primul album, debut eșuat în America și Demonstrate

Le Rania în 2013. De la stânga: Jooyi, T-ae, Xia, Saem și Di.

La 8 martie 2013, Rania a lansat primul lor album extins, intitulat Just Go , și single-ul cu același nume [21] . De asemenea, au început să pregătească debutul în Statele Unite, fixându-l pentru acea vară [22] : Empire Records se va ocupa de distribuirea discurilor, în timp ce Larry Rudolph și Adam Leber, doi colaboratori ai Britney Spears , vor fi managerul [23]. ] [24] . Pe 21 mai, Rania's din Los Angeles a început să filmeze un reality show pentru MTV , intitulat Road to Fame, care s-a concentrat pe pregătirile pentru debutul din SUA, care va fi difuzat timp de trei luni. Albumul ar fi avut colaborări importante cu Snoop Dogg și 2 Chainz [25] [26] . Cu toate acestea, în iulie, s-a anunțat că avansarea pe piața SUA a fost amânată [27] , iar grupul a lansat în schimb un single special pentru fani, intitulat „Sus” [28] .

În mai 2014, grupul a semnat cu eticheta spaniolă INGENIOmedia și a adăugat o introducere în limba spaniolă la videoclipul „Style”, confirmând lansarea single-ului „Acceleration” în iulie [29] [30] . Cu toate acestea, din cauza întârzierilor în realizarea piesei, INGENIOmedia a rupt legăturile cu ele două luni mai târziu [31] . De asemenea, au început să caute un al șaselea membru care să-l înlocuiască pe Riko, absent din grup de la lansarea Just Go [32] [33] , dar audițiile au fost anulate. În vară, Saem și Jooyi au încetat să participe la evenimente publice, părăsind Rania. Au fost înlocuiți de stagiarii Hyeme, Seulji și Alex, acesta din urmă fiind prima fată afro-americană care s-a alăturat unui grup de k-pop [34] . Pe 6 noiembrie 2015 au lansat EP Demonstrate [35] . Alex nu a participat la clipul video din cauza problemelor cu viza de intrare [36] , dar câteva zile mai târziu a fost lansat un al doilea videoclip care a fost editat pentru a include câteva scene cu ea. În același timp, a fost lansată o strângere de fonduri pe Makestar pentru a crea un EP [37] .

2016-prezent: EP eșuat și schimbarea numelui

În mai 2016, DR Music a trimis o scrisoare fanilor care participaseră la proiectul Makestar în care explicau că, din cauza programelor aglomerate, întoarcerea lui Rania pe scenă a fost amânată pentru august și că vor lucra la un duo de hip-hop în între timp.compus de Hyeme și Alex. Totuși, la 13 iulie, Makestar a anunțat că, având în vedere încercările repetate nereușite de a contacta casa de discuri pentru a afla cum procedează, „comportamentul și poziția continuă și iresponsabilă deținută de creatorii proiectului Rania și lipsa noastră de dorință de a ignora neplăcerile pe care le cauzează participanților, „strângerea de fonduri ar fi închisă și toți banii vor fi returnați fanilor [38] . Între timp, DR Music a anunțat plecarea ultimilor trei membri originali, Xia, T-ae și Di, după expirarea contractului lor. Cei trei cântăreți vor debuta din nou sub Hama Entertainment, în grupul Ela8te, prezentându-se cu numele lor reale [39] .

Pe 28 decembrie 2016, grupul a lansat EP Start a Fire , sub noul nume de BP (Black Pearl) Rania și șapte membri: Alex, Hyeme și Seulji (acum Zi.U), Yina (activă în grup cu nume di Saem până în 2014), Jieun, Youmin și Ttabo [40] . Yina a părăsit trupa în iunie 2017 [41] , în timp ce pe 12 august BP Rania a revenit pe scena muzicală cu EP REfresh 7th și single-ul „Beep Beep Beep”. O săptămână mai târziu, Alex a părăsit grupul [42] .

Formare

  • Go Young-heun - voce (2019)
  • Hyeme - voce (2015-2019)
  • Leee Seung-hyun - voce (2019)
  • Larissa Ayume - voce (2019)

Foști membri

  • Hwang Saem / Yina - voce , rapper (2011-2014, 2016-2017)
  • Joy - voce (2011)
  • Riko - voce (2011-2013)
  • Kim Joo-yi - voce, rapper (2011-2014)
  • De - voce, rapper (2011-2016)
  • T-ae - voce (2011-2016)
  • Xia - voce (2011-2016)
  • Alexandra "Alex" Ried - voce, rapper (2015-2017)
  • Ttabo - voce (2016-2019)
  • Kim Yu-min - voce (2016-2018)
  • Kang Ji-eun - voce (2016-2019)
  • Seulji / Zi.U - voce (2015-2019)
  • Namfon - voce (2018-2019)

Discografie

Album studio

  • 2013 - Just Go (Compania Yedang)

EP

  • 2011 - Teddy Riley, Prima expansiune din Asia
  • 2011 - Time to Rock da Show (Compania Yedang)
  • 2015 - Demonstrați
  • 2016 - Începe un foc
  • 2017 - REfresh 7th

Singuri

  • 2011 - „Dr. Feel Good”
  • 2011 - „가면 무도회 (Masquerade)”
  • 2011 - „Pop Pop Pop”
  • 2012 - „Stil”
  • 2013 - „Doar du-te”
  • 2015 - „Demonstrați”
  • 2016 - „Începe un foc”
  • 2017 - „Make Me Ah”
  • 2017 - „Beep Beep Beep”

Videografie

  • 2011 - „Dr. Feel Good”
  • 2011 - „Dr. Feel Good (versiunea în limba engleză)”
  • 2011 - „Pop Pop Pop”
  • 2012 - „Stil”
  • 2013 - „Sus”
  • 2013 - „Doar du-te”
  • 2015 - „Demonstrate (versiunea Rap)”
  • 2015 - „Demonstrate (Versiune modificată cu Alex)”
  • 2016 - „Începe un foc”

Notă

  1. ^ (EN) Grupul de fete debutante Rania va debuta în august , pe allkpop.com.
  2. ^ (RO) Rookie, membru al grupului de fete Rania's T-ae, ales ca partener de sex feminin al lui Jay Park pentru Hype Nation , 15 iunie 2010.
  3. ^ (EN) Rookie girl group Rania își dezvăluie liderul , 26 iulie 2010.
  4. ^ (EN) Grupul de debutanți „Rania” va avea o vitrină de debut pe 6 aprilie , pe allkpop.com.
  5. ^ (RO) [Actualizare: MV] Rania lansează single-ul de debut, „Dr. Feel Good” pe allkpop.com.
  6. ^ (RO) Rania adaugă noul membru Lee & Jo lansează o nouă versiune a „Dr. Feel Good” pe allkpop.com, 17 aprilie 2011.
  7. ^ A b c (EN) Următoarea grupă de fete Rania va debuta atât în ​​America, cât și în Coreea , pe allkpop.com.
  8. ^ ( EN ) DR Music răspunde la îngrijorările legate de coregrafia provocatoare și costumele de scenă , pe allkpop.com , Allkpop, 8 aprilie 2011.
  9. ^ (EN) Rania va aduce modificări coregrafiei și ținutelor lor pe allkpop.com, allkpop, 12 aprilie 2011.
  10. ^ (RO) Rania reînnoiește coregrafia și ținutele, adaugă o parte a notelor înalte de 25 de secunde , pe allkpop.com, allkpop, 15 aprilie 2011.
  11. ^ (EN) Rania dezlănțuie planurile de avansare din SUA și Asia , 3 mai 2011.
  12. ^ (RO) Teddy Riley părăsește Rania? , 25 mai 2011.
  13. ^ (RO) Deci Teddy și Rania sunt caput. Acum ce? , pe seoulbeats.com , Seoul Beats, 26 mai 2011.
  14. ^ (EN) Rania se va întoarce cu „Masquerade” pentru promoții ulterioare pe allkpop.com, allkpop, 4 iunie 2011.
  15. ^ (EN) Rania lansează al doilea mini-album, „Time To Rock Da Show” , pe allkpop.com.
  16. ^ ( KO ) RaNia :: Time To Rock Da Show , pe music.naver.com , Naver, 16 noiembrie 2011.
  17. ^ (EN) Rania dezvăluie videoclipul „Pop Pop Pop” pe allkpop.com.
  18. ^ (EN) Membrul thailandez al Raniei Joy părăsește definitiv grupul; Fratele încă lipsește din inundațiile thailandeze , pe mwave.interest.me , 11 iunie 2012.
  19. ^ ( KO ) Agenția RaNia explică absența Joys , pe news.nate.com , 12 iunie 2012.
  20. ^ (RO) Revenirea Rania a întârziat două săptămâni până pe 16 septembrie , pe allkpop.com, allkpop, 3 septembrie 2012.
  21. ^ (RO) Rania se alătură March Madness Comeback: lansat Teaser pentru „Hello Goodbye's the New” , pe kpopstarz.com , 7 martie 2013.
  22. ^ (EN) Rania va începe promoțiile în SUA în timpul verii , martie 2013.
  23. ^ (EN) Rania confirmă avansarea americană , 26 octombrie 2012.
  24. ^ (EN) Rania va face echipă cu managerii Britney Spears pentru SUA Promoțiile lor , 28 martie 2013.
  25. ^ (EN) Rania îl înrolează pe Snoop Dogg și MTV 2 chainz Larry Rudolph pentru debutul SUA pe popdust.com, 3 aprilie 2013.
  26. ^ (EN) Rania va colabora cu Snoop Dogg și 2 Chainz For Their US venture documentate prin seria de realitate MTV , 2 aprilie 2013.
  27. ^ (EN) Rania planifică un turneu promoțional în șapte țări + întârzierea avansării SUA 8 iulie 2013.
  28. ^ (EN) Rania se împrăștie în bikini pentru descărcarea gratuită a melodiilor „Up” MV + , 4 iulie 2013.
  29. ^ (EN) Rania va reveni în iulie cu „Acceleration” + intro spaniolă adăugată la „Style” MV , 3 mai 2014.
  30. ^ (EN) Rania va reveni în iulie cu „Acceleration” + introducere spaniolă adăugată la „Style” MV 4 mai 2014.
  31. ^ ( ES ) Întrebare despre Rania către INGENIOmedia , pe facebook.com , Facebook , 29 iulie 2014.
  32. ^ (EN) Rania va susține o audiție pentru a recruta un alt membru , 5 mai 2014.
  33. ^ (EN) Riko, Rania, nu se poate alătura promoțiilor „Doar du-te” la școală , 9 martie 2013.
  34. ^ (RO) Alexandra Reid se alătură RANIA ca primul membru al grupului de fete afro-americane , 3 noiembrie 2015 (depus de „Original url 6 noiembrie 2015).
  35. ^ (RO) RANIA va „demonstra” întoarcerea lor pe 29 octombrie 2015.
  36. ^ (RO) Nou lansat MV „Demonstrate” al RANIA, dar fără Alexandra , 5 noiembrie 2015.
  37. ^ (EN) Mini-albumul Rania , pe makestar.co, 3 noiembrie 2015.
  38. ^ (EN) Makestar rambursează susținătorii proiectului Rania, așa că sunt literalmente anulate , 13 iulie 2016.
  39. ^ (RO) Xia, Di, T-ae de la RANIA și pleacă și se alătură noului grup , 26 mai 2016.
  40. ^ ( RO ) Urmăriți: BP RANIA se pregătește să „declanșeze un foc” cu grupul revizuit în Revenire MV , 29 decembrie 2016.
  41. ^ (RO) BP Rania anunță că Yina nu va lua parte la următoarea revenire , 8 iunie 2017.
  42. ^ ( RO ) DR Music anunță plecarea Alexandrei din BP Rania , 19 august 2017.

Alte proiecte

linkuri externe

Muzică Portal muzical : accesați intrările Wikipedia care se ocupă de muzică