Jacques Stotzem

De la Wikipedia, enciclopedia liberă.
Salt la navigare Salt la căutare
Jacques Stotzem
Jacques Stotzem.jpg
Jacques Stotzem
Naţionalitate Belgia Belgia
Tip Muzică acustică
Perioada activității muzicale 1978 - în afaceri
Instrument Chitara acustica
Albume publicate 13
Studiu 12
Trăi 1
Site-ul oficial

Jacques Stotzem ( Verviers , 1959 ) este un chitarist belgian , cunoscut pentru stilul degetului pe chitară acustică .

A înregistrat 3 albume de vinil și 10 CD-uri și a colaborat cu numeroși artiști la diverse proiecte muzicale.

După ce la văzut, la vârsta de 16 ani, pe chitaristul american Stefan Grossman la un program de televiziune, decide să cânte singur la chitară acustică, devenind chitarist profesionist la vârsta de 19 ani. [1] Înainte de a-și începe cariera solo, a cântat în unele formații și a însoțit mai mulți artiști.

Stotzem a dezvoltat un stil personal rafinat și armonic, extragând din diferite genuri muzicale, cum ar fi blues , jazz , rock și folk . [1] Se joacă cu vârfurile degetelor plasate în degetul mare și două degete ale mâinii drepte (index și mijloc), folosind chitara pentru a produce sunete percutante și efecte armonice. [2]

Jacques Stotzem a devenit oaspete obișnuit la cele mai importante festivaluri europene și americane și a făcut numeroase turnee în întreaga lume, inclusiv în țări precum Japonia , China și Taiwan .

În 2003 , compania de instrumente muzicale Avalon Guitars a introdus „modelul Jacques Stotzem Signature”. [3] Din 2006 , Martin a produs o „OMC Jacques Stotzem Custom Edition”. [4]

Stotzem este, de asemenea, co-fondatorul (alături de Francis Geron) al „Festivalului de chitară Verviers”.

Discografie

CD

  • 1990 - Noapte senină
  • 1992 - Straight On
  • 1994 - Two Bridges - cu Thierry Crommen (armonică)
  • 1996 - Different Ways - duo cu Thierry Crommen (armonică)
  • 1997 - Amprentă digitală - cu Thierry Crommen (saxofon)
  • 1999 - Conexiuni - cu Jacques Pirotton (chitară) și Thierry Crommen (armonică)
  • 2002 - Sur Vesdre
  • 2005 - În concert - 2005 (live)
  • 2006 - Colors of Turner - duo cu Andre Klenes (contrabas)
  • 2007 - Plăcere simplă
  • 2008 - Prinde spiritul
  • 2011 - Lonely Road
  • 2013 - Prinde spiritul II

Album de vinil

  • 1982 - Ultimul gând înainte de a dormi
  • 1985 - Instruire
  • 1988 - Cuvinte din inimă

DVD

  • 2004 - Jacques Stotzem în Taiwan

Contribuții diverse

  • 1994 - CD Paysages Acoustiques - "10e édition des Stages Internationaux de Musique".
  • 1997 - Marcel Dadi - Omagiu
  • 2003 - Miam Monster Miam - Doamne uitate
  • 2005 - Miam Monster Miam - Soleil Noir
  • 2006 - Sophie Galet - Cyclus

Notă

  1. ^ A b(EN) Biografia lui Jacques Stotzem Arhivat la 30 octombrie 2007 în Internet Archive . de pe site-ul fishman.com
  2. ^(RO) Jacques Stotzem - chitarist Fingerstyle - Septembrie 2003 - recenzie Filed 13 mai 2008 în Internet Archive . de pe site-ul cambridgefolkclub.org
  3. ^(RO) În primul rând Avalon Semnătură Guitar Honors Jacques Stotzem Filed 27 decembrie 2008 în Internet Archive . de pe site-ul namm.harmony-central.com
  4. ^(RO) Nou de la Martin Guitar: OMC Jacques Stotzem Custom Edition Depusă la 17 mai 2008 în Internet Archive . de pe site-ul modernguitars.com

linkuri externe

Controlul autorității VIAF (EN) 7599935 · ISNI (EN) 0000 0000 7840 0312 · Europeana agent / base / 15823 · LCCN (EN) no98056451 · GND (DE) 134 721 187 · BNF (FR) cb14230357g (dată) · WorldCat Identities (EN) lccn- nr98056451
Biografii Portalul Biografiilor : accesați intrările Wikipedia care se ocupă de biografii