Monty Alexander

De la Wikipedia, enciclopedia liberă.
Salt la navigare Salt la căutare
Monty Alexander
Monty Alexander.jpg
Naţionalitate Jamaica Jamaica
Statele Unite Statele Unite
Tip Jazz
Fuziunea reggae
Perioada activității muzicale 1958 - în afaceri
Instrument pian, melodic, voce
Site-ul oficial

Montgomery Bernard Alexander , alias Monty ( Kingston , 6 iunie 1944 ), este un pianist jamaican naturalizat din Statele Unite .

Biografie

Lui pianism , atât la nivel executiv și de compoziție, este puternic influențată de Caraibe muzică și swing . Printre principalii săi inspirați: Art Tatum , Oscar Peterson , Wynton Kelly și Ahmad Jamal . [1]

Discografie

  • Monty Alexander (1965)
  • Spunky (1965, Pacific Jazz)
  • Alexandru cel Mare (1965)
  • Zing (1967, RCA)
  • This Is Monty Alexander (1969, Verve)
  • Gustul libertății (1970)
  • Here Comes the Sun (1971, MPS)
  • Doar am început (1973, MPS)
  • Percepție (1974, MPS)
  • Rass! - cu Ernest Ranglin (1974, MPS)
  • Love & Sunshine (1974, MPS)
  • Dragoste nelimitată (1975, MPS)
  • Montreux Alexander (1976, MPS)
  • Cobilimbo - cu Ernest Ranglin (1977, MPS)
  • Estade (1978, MPS)
  • Jamento (1978, Fantasy )
  • Și ce dacă? (1979, The Black & Blue Sessions)
  • The Way It Is (1979 - înregistrat în 1976, MPS)
  • Summerwind (1980, Jeton / Polygram )
  • Monty Alexander - Ernest Ranglin (1981, MPS)
  • Fingering (1981, Atlas )
  • Look Up (1982)
  • Duke Ellington Songbook (1983, MPS)
  • Reuniunea în Europa (1984, Concord Jazz )
  • Full Steam Ahead (1985, Concord Jazz)
  • Vineri seara (1987), Limetree Records
  • Triple Treat II (1987, Concord Jazz)
  • Ivory & Steel (1988)
  • Triple Treat III (1989, Concord Jazz)
  • Saturday Night (1999, Timeless)
  • Râul (1990, Concord Jazz)
  • Live in Holland (1992, Emarcy)
  • Caribbean Circle (1993, Chesky)
  • Live at Maybeck (1994, Concord Jazz)
  • Steamin ' (1995, Concord Jazz)
  • Yard Movement (1995, Island Records )
  • Maybeck Recital Hall Series, Vol. 40 (1995, Concord)
  • To Nat with Love (1995, Mastermix)
  • Ivory and Steal (1996, Concord Picante )
  • Facets (1996, Concord) - cu Ray Brown și Jeff Hamilton
  • Overseas Special (1996, Concord) - cu Ray Brown și Herb Ellis
  • Ecouri ale lui Jilly (1997, Concord)
  • Reunion in Europe (1997, Concord) - cu John Clayton și Jeff Hamilton
  • Seria Concord Jazz Heritage (1998, Concord Jazz)
  • Stir It Up - Muzica lui Bob Marley (1999, Telarc )
  • Threesome (1999, Soul Note) - cu Grady Tate și Niels-Henning Ørsted Pedersen
  • Ballad Essentials (2000, Concord Jazz)
  • Island Grooves (2000, Concord Jazz)
  • Monty Meets Sly & Robbie (2000, Telarc)
  • Triple Treat (2001, Concord Jazz)
  • Goin 'Yard (2001, Telarc)
  • Many Rivers to Cross (2001, Meldac)
  • Caribbean Duet (2001, Sound Hills) - cu Michel Sardaby
  • America mea (2002, Telarc )
  • Triple Scoop (2002, Concord Jazz) - cu Ray Brown și Herb Ellis
  • Rhapsody in Blue (Telarc)
  • Jamboree (2003, Concord)
  • Li'l Darlin (2003, Absord Japan)
  • Straight Ahead (2003, Concord) - cu Ray Brown și Herb Ellis
  • Steaming Hot (2004, Concord Records )
  • Zing (2004, BMG)
  • În Tokyo (2004, Fantasy Records )
  • Rocksteady (2004, Telarc) - cu Ernest Ranglin
  • Live at the Iridium (2005, Telarc)
  • Jazz Calypso (2005, JVC)
  • Concrete Jungle: The Songs of Bob Marley (2006, Telarc)
  • The Way It Is (2006)
  • Impressions in Blue (2008, Telarc)
  • Viața bună: Monty Alexander cântă melodiile lui Tony Bennett (2008, Chesky)
  • Solo (2008, Jeton)
  • Gustul libertății (2008, Japonia universală)
  • Calypso Blues: Melodiile lui Nat King Cole (2009, Chesky)
  • Uplift (2011, Jazz Legacy Productions)
  • Harlem - Kingston Express Live! (2011, Motéma Music )
  • Uplift 2 (2013, Jazz Legacy Productions)
  • Harlem - Kingston Express, Vol 2: River Rolls On (2014)
  • Sunday Night (2016, Timeless Records)
  • Road Dog (2017)
  • Wareika Hill: Rasta-Monk Vibrations (2019)
  • Love You Madly: Live At Bubba's (2020 - înregistrat în 1982, Resonance Records)
  • Live At The Cully Select Jazz Festival 1991 (2020 - înregistrat în 1991, Timeless Records)

Notă

  1. ^ Richard Cook, Enciclopedia Jazz a lui Richard Cook (2005) - pagina 7 , la abebooks.co.uk . Adus pe 21 martie 2019 .

Alte proiecte

linkuri externe

Controlul autorității VIAF (EN) 56.795.147 · ISNI (EN) 0000 0001 1461 3471 · Europeana agent / base / 72167 · LCCN (EN) n81058270 · GND (DE) 13431266X · BNF (FR) cb138906621 (data) · WorldCat Identities (EN) lccn- n81058270